Nicejský salát | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Nicejský salát

50 min. | salát | 1 680 kJ/porce | 4 porce

Elegantní jídlo, které zasytí celou rodinu.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
500 gbrambory salátové
200 gfazole zelené
6 ksvejce
250 grajčata cherry
2 kstuňák v oleji
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
1 sklenkaolivy černé
6 lžičkaolej olivový
2 polévková lžíceocet vinný bílý
1 polévková lžícehořčice dijónská
1 polévková lžícemed tekutý

Postup přípravy

Čas přípravy: 25
Čas vaření/pečení: 25
1.

Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě téměř doměkka, asi jako na bramborový salát (20–25 minut podle velikosti), vejce vařte 9 minut natvrdo a oloupejte je.

2.

Fazolky uvařte v osolené vodě do poloměkka, tedy asi 10 minut. Brambory oloupejte, fazolky zalijte ledovou vodou, slijte a přepulte.

3.

Na velkou mísu vyskládejte listy z omytých a osušených salátů, okapané a překrojené brambory, fazolky, přepůlená rajčátka, tuňáka a na půlky či čtvrtky pokrájená vejce.

4.

Z oleje, octa, hořčice, medu, soli a pepře umíchejte zálivku a salát jí přelijte. Ozdobte ho černými olivami.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz