Plněná vejce s tuňákem
Dejte si je jako předkrm nebo se salátem či bramborami jako hlavní jídlo.
utor receptu: Redakce
Ingredience
6 ksvejce (M)
2 polévková lžícesýr lučina
1 kstuňák v oleji
1 lžičkahořčice dijónská
1 lžičkašťáva citronová
0.5 svazekkopr čerstvý
3 polévková lžícehrášek mražený
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
1 lžičkatabasco
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 7
1.
Mražený hrášek zalijte vroucí vodou v misce a nechte ho stát.
2.
Vejce vařte ve vroucí vodě 7 minut, pak je oloupejte, překrojte napůl a vyjměte žloutky.
3.
Smíchejte je s okapaným tuňákem, hořčicí, šťávou, solí, pepřem a tabascem.
4.
Kopr nasekejte najemno, pár lžic nechte stranou na ozdobu, zbytek vmíchejte do pomazánky.
Hodnotit recept: