Gnocchi s omáčkou z červené řepy
Gnocchi s bazalkou a piniovými oříšky, podávané s omáčkou z červené řepy vařené ve vývaru s vínem, rozmixované na pyré, zjemněné smetanou a ochucené křenem. Zdobíme bazalkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
omáčka
Postup přípravy
Brambory omyjte a vařte 20 až 30 minut ve slané vodě.
Mezitím opečte piniové oříšky na oleji, vyjměte je a nechte vychladnout.
Bazalku omyjte, osušte a nasekejte nadrobno.
Brambory slijte, nechte mírně zchladnout, oloupejte a prolisujte do mísy.
Pak k nim přidejte piniové oříšky, bazalku, citronovou kůru, krupici, škrobovou moučku a žloutky.
Z přísad vypracujte hladké těsto, které ochuťte solí a muškátovým oříškem.
Těsto rozválejte na pomoučené desce, nakrájejte na pásky silné asi jako prst, a ty pak na dvou až třícentimetrové kousky.
Gnocchi nechte pár minut odpočinout.
Do většího hrnce dejte vařit dostatečné množství osolené vody.
Řepu oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.
V hrnci ji uvařte s vývarem a vínem doměkka.
Rozmixujte, přidejte obě smetany, nechte přejít varem.
Osolte, opepřete, přidejte podle chuti křen a krátce povařte na mírném ohni.
Gnocchi vařte ve vroucí vodě pět až sedm minut, dokud nevyplavou.
Podávejte přelité omáčkou z červené řepy a ozdobené bazalkou.
Hodnotit recept: