Skotská vejce
Zamilujte si tahle vajíčka obalená mletým masem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Oloupaná natvrdo uvařená vejce obalte v mouce a odložte je stranou. Mleté maso okořeňte muškátovým květem, solí a pepřem, přidejte cibuli a nasekanou petrželku.
Směs rozdělte na pět stejných dílů. Udělejte z nich placičky, položte je na pomoučenou desku, na každou položte vajíčko a obalte je masovou směsí.
Dlaněmi pak dotvořte souměrné koule, které obalte v trojobalu. Skotové často používají jen strouhanku.
Skotská vejce smažte ve fritovacím hrnci nebo ve vysoké vrstvě oleje asi 5-6 minut do zlatohněda.
Podávejte horké s bramborem a zeleninovým salátem nebo studené s chlebem, jako chutnou svačinku.
Hodnotit recept: