Sýrovo-bylinkové knedlíčky s medvědím česnekem
Tyhle knedlíčky můžete jíst samotné a namáčet je do libovolné omáčky, nebo je použít jako přílohu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Chléb nakrájejte nadrobno. Dejte do mísy a zalijte horkým mlékem. Nechte asi deset minut stát. Mezitím oloupejte a nastrouhejte brambory. Medvědí česnek omyjte a osušte. Několik listů ponechte stranou na zdobení, zbytek nasekejte nadrobno.
Namočený chléb smíchejte s bramborami, česnekem, vejci a moukou.
Nakonec přidejte nastrouhaný sýr. Je-li směs příliš řídká, můžete ji zahustit strouhankou.
Mokrýma rukama tvarujte malé kulaté knedlíčky, ty smažte ve fritovacím hrnci nebo na pánvi v dostatečném množství oleje. Vyjměte je na papírovou utěrku a podávejte ozdobené zbylým medvědím česnekem.
Hodnotit recept: