Rizoto z medvědího česneku
Proč nevyzkoušet tak trochu jiné rizoto? Medvědí česnek mu dodá říz a vám zdraví!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
V pánvi si rozehřejte olivový olej a zpěňte na něm cibuli. Přidejte tymián, aby olej provoněl. Cibulku pouze zpěňte a pečlivě hlídejte, aby se nezačala zabarvovat. Nyní do hrnce přidejte rýži a chvíli ji restujte, aby se dokonale obalila olejem v pánvi. Zalijte vínem a nechte jej odpařit.
Poté do rýže začněte po naběračkách přilévat kuřecí vývar. Nezapomeňte, že risotto se musí prakticky neustále míchat. Jakmile se vývar do rýže vsákne, přilijte další naběračku a míchejte. Tento postup opakujte, dokud není rýže al dente.
Jakmile je rýže hotová, přidejte do risotta nastrouhaný parmezán, ten vmíchejte, rozvařte a hned odstavte z plotny. Vmíchejte na kostky nakrájené máslo a několik lžic pesta z medvědího česneku. Podávejte dozdobené hoblinkami parmezánu a ztraceným nebo pětiminutovým vejcem.
Hodnotit recept: