Omeleta se zeleninou
Hodí se k snídani i k večeři, záleží na vás. Ovšem chutnat bude rozhodně v obou případech.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
4 ksvejce
50 gmáslo
2 kscibule jarní
300 gzelenina (mražená) čínská
100 gsýr niva
1 špetkasůl bylinková
1 špetkapepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 10
1.
Na polovině másla zpěňte na kolečka nakrájenou cibuli. Přidejte rozmraženou zeleninu (hrášek, fazolky, mrkev apod.) a prohřejte ji.
2.
Oddělte žloutky od bílků a z bílků ušlehejte tuhý sníh, osolte a opepřete.
3.
Na jiné pánvi nechte rozpustit zbytek másla. Přidejte žloutky promíchané se sněhem a navrch rozprostřete zeleninovou směs.
4.
Pánev přiklopte a omeletu smažte asi 4 minuty. Pak ji posypejte rozdrobenou nivou a dejte ještě na chvilku pod gril.
Hodnotit recept: