Kuře pečené na česneku
Omamně voní a ještě omamněji chutná. Vyzkoušejte.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kskuře
120 gmáslo
6 stroužekčesnek
3 paličkačesnek
1 lžičkasůl
2 lžičkapaprika sladká
1 hrstbylinky čerstvé
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 35
1.
Kuře naporcujte a potřete ho směsí z rozpuštěného másla (120 g) vymíchaného se solí a paprikou.
2.
Kousky přeložte do pekáče, obložte je zbylým máslem i oloupanými stroužky česneku.
3.
Podlité vodou a přiklopené je pečte v troubě vyhřáté na 200 °C za občasného potírání máslovou směsí asi 40 minut.
4.
Pak k masu přidejte přepůlené neoloupané česnekové paličky, vše posypejte nasekanými bylinkami a bez přiklopení nechte péct asi 15 minut.
5.
Kuřecí kousky servírujte obložené česnekovými paličkami.
Hodnotit recept: