Mrkvová polévka s rýží | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Mrkvová polévka s rýží

35 min. | polévka | 1 378 kJ/porce | 6 porcí

Mrkev chutná skoro všem, a hlavně dětem. Zkuste z ní uvařit polévku, přidejte rýži a budete mít skvělou lehkou večeři nebo předkrm k obědu.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
500 grýže
2 ksmrkev
1 kscibule jarní
6 polévková lžícemáslo
2 stroužekčesnek
1 lvoda
1 špetkasůl
1 hrstpetrželka nasekaná

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 25
1.

Oloupejte mrkev a nastrouhejte. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

2.

Stroužky česneku prolisujte.

3.

Ve velkém hrnci na másle osmažte cibuli, jakmile bude dozlatova, přidejte mrkev, osolte a přidejte česnek. Mírně promíchejte.

4.

Přilijte vodu a vařte na mírném ohni asi 10 minut.

5.

Pak přidejte rýži a vařte dalších asi 15 minut, dokud nebude rýže měkká.

6.

Podávejte s nasekanou petrželkou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz