Mrkvová polévka s rýží
Mrkev chutná skoro všem, a hlavně dětem. Zkuste z ní uvařit polévku, přidejte rýži a budete mít skvělou lehkou večeři nebo předkrm k obědu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
500 grýže
2 ksmrkev
1 kscibule jarní
6 polévková lžícemáslo
2 stroužekčesnek
1 lvoda
1 špetkasůl
1 hrstpetrželka nasekaná
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 25
1.
Oloupejte mrkev a nastrouhejte. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
2.
Stroužky česneku prolisujte.
3.
Ve velkém hrnci na másle osmažte cibuli, jakmile bude dozlatova, přidejte mrkev, osolte a přidejte česnek. Mírně promíchejte.
4.
Přilijte vodu a vařte na mírném ohni asi 10 minut.
5.
Pak přidejte rýži a vařte dalších asi 15 minut, dokud nebude rýže měkká.
6.
Podávejte s nasekanou petrželkou.
Hodnotit recept: