Zapečený květák | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Zapečený květák

60 min. | hlavní chod | 1 868 kJ/porce | 4 porce

Tuhle zeleninu můžete kombinovat naprosto s čímkoli, co máte rádi - s rýží, brambory či těstovinami.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
150 grýže
1 kskvěták
50 gmáslo arašídové
50 gmouka hladká
500 mlmléko
250 mlvývar zeleninový
50 gslanina anglická
100 gsýr tavený
150 gsýr strouhaný
4 polévková lžícestrouhanka
1 špetkapepř černý mletý
1 lžičkasůl
1 hrstoříšek muškátový mletý

na ozdobu

1 hrstpetržel

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 30
1.

Rýži uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu.

2.

Květák rozeberte na růžičky a povařte ho 10 minut ve vroucí osolené vodě.

3.

Zahřejte máslo, vsypejte do něj mouku a míchejte, až jíška zezlátne.

4.

Zalijte ji nejdříve po lžících, pak po šálcích mlékem a vývarem, pořád míchejte a vařte asi 5 minut na slabém plameni.

5.

Na pánvi nasucho opečte na kostičky nakrájenou slaninu. Rýži i květák slijte a nechte okapat.

6.

Pak dejte do vymazané formy rýži, na ni květák a slaninu, přelijte omáčkou, poklaďte kousky taveného sýra a posypejte strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou.

7.

Pečte při 200 °C asi 30 minut. Ozdobte čerstvými bylinkami.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz