Zapečený květák
Tuhle zeleninu můžete kombinovat naprosto s čímkoli, co máte rádi - s rýží, brambory či těstovinami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Rýži uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu.
Květák rozeberte na růžičky a povařte ho 10 minut ve vroucí osolené vodě.
Zahřejte máslo, vsypejte do něj mouku a míchejte, až jíška zezlátne.
Zalijte ji nejdříve po lžících, pak po šálcích mlékem a vývarem, pořád míchejte a vařte asi 5 minut na slabém plameni.
Na pánvi nasucho opečte na kostičky nakrájenou slaninu. Rýži i květák slijte a nechte okapat.
Pak dejte do vymazané formy rýži, na ni květák a slaninu, přelijte omáčkou, poklaďte kousky taveného sýra a posypejte strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou.
Pečte při 200 °C asi 30 minut. Ozdobte čerstvými bylinkami.
Hodnotit recept: