Bramborák v troubě s kysaným zelím a uzeným masem
Bramborák nemusíte připravovat jen na pánvi, ale dá se skvěle připravit i v troubě. Spolu s kysaným zelím a uzeným vykouzlíte večeři, která hned zmizí ze stolu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
Postup přípravy
V rendlíku rozehřejte sádlo a opečte na něm najemno nasekanou cibuli a uzené nakrájené na kostičky.
Přidejte dobře vyždímané kysané zelí, posypejte kmínem, podlijte trochou vody a 10 minut poduste.
Troubu zahřejte na 200 °C. Brambory oloupejte a nastrouhejte do mísy, osušte, přidejte vejce, mouku, utřený česnek, majoránku, opepřete, osolte a promíchejte.
Pekáček o rozměrech cca 20 × 30 cm vyložte pečicím papírem, případně jen vymažte sádlem, a na dno rozprostřete polovinu těsta.
Vložte do trouby a asi čtvrt hodiny pečte. Pekáček vyjměte a troubu ztlumte na 175 °C. Na předpečené těsto pak naklaďte zelnou náplň a vše zakryjte zbylým těstem. Pekáček vraťte do trouby a pečte ještě asi 35 minut dozlatova. Upečené nakrájejte na větší kousky a podávejte.
Hodnotit recept: