Rychlý jablečný koláč
Koláč z listového těsta plněný povařenými jablky s cukrem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Takto připravená je dejte do kastrůlku, přidejte cukr a vodu a duste na mírném ohni asi 10 minut.
Podle potřeby je oslaďte. Jablka přeložte do mísy a nechte je vychladnout.
Těsto rozdělte na dvě části. Větší rozválejte a vyložte jí koláčovou formu, vymazanou tukem.
Přidejte vychlazenou jablečnou náplň.
Zbylé těsto rozválejte a překryjte jím náplň.
Přebytečné okraje odkrojte a upravte prsty,
Ze zbylého těsta vytvarujte lístky na ozdobu, navlhčete je mlékem a přilepte na koláč.
Celý povrch potřete rozšlehaným vejcem.
Pečte asi 30 minut ve vyhřáté troubě při teplotě 220 °C.
Hodnotit recept: