Špenátové špecle se sýrem a cibulkou
Můžete je samozřejmě koupit hotové, ale tyhle zelené jsou nejlepší domácí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Špenát spařte v horké vodě a obratem ho sceďte a vložte do studené vody, aby zůstal pěkně zelený.
Nechte špenát oschnout a ve vhodné nádobě ho rozmixujte s vejce a přidanými žloutky na zelené pyré. Vše vložte do mísy kuchyňského robotu, přidejte muškátový oříšek, sůl, pepř a postupně zapracujte mouku a 3/4 šálku studené vody.
Těsto by mělo být trochu lepkavé. V robotu nechce hníst asi 5 minut, dokud nebude těsto hladké, bez žmolků.
Pokud se vám zdá konzistence příliš tuhá, přidejte lžíci až dvě studené vody. Pak musí těsto 15 minut odpočívat při pokojové teplotě.
Dejte vařit velký hrnec s osolenou vodou, poblíž připravte mísu se studenou vodou, cedník a naběračku s dírkami.
Špičkou polévkové lžíce odkrajujte malé kousky těsta a jeden za druhým je vkládejte do vroucí vody. Vařte asi 1 minutu, dokud nevyplavou na hladinu, a pak je naběračkou přemístěte do studené lázně a odtud do cedníku.
Pokračujte tak dlouho, až těsto zpracujete. Hotové špecle nechte okapat.
V malé pánvičce osmažte cibuli nakrájenou na tenké proužky dozlatova. Ve větší pánvi rozpusťte máslo, osmahněte slaninu, přidejte špecle a restujte, dokud se vám nezačnou trochu přichytávat.
Pak je servírujte posypané parmazánem a cibulkou.
Hodnotit recept: