Rolka plněná vepřovou panenkou, lilkem a sýrem feta
Orestovaná panenka zabalená do palačinky se zeleninovým pyré z lilku, cibule, sýru feta a bazlakových listů. Rolka ugrilovaná dozlatova a podávaná s pečeným bramborem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Z mouky, vajec, mléka a špetky soli připravte palačinkové těsto.
Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje, vlijte těsto a upečte dozlatova jednu silnější „palačinku“.
Nakrájejte na kostičky cibuli, orestujte na oleji.
Lilek také nakrájejte nadrobno a asi 10 minut duste spolu s cibulkou.
Směs přendejte do misky a nechte vychladnout.
Poté přidejte nahrubo nastrouhaný sýr feta.
Červenou papriku nakrájejte na drobné kostičky.
Bazalkové lístky najemno nasekejte.
Obojí přidejte k lilkové směsi a promíchejte, ochuťte solí a pepřem.
„Palačinku“ i směs je nejlepší připravit si předem.
Nyní rozehřejte gril. Vepřovou panenku potřete utřeným stroužkem česneku a 2 lžícemi oleje.
Rychle po všech stranách ogrilujte, lehce osolte a dejte stranou.
Na palačinku rozetřete bylinkové máslo a pyré.
Doprostřed položte vepřovou panenku a zarolujte.
Grilujte 10 minut.
Rolku pečte na roštu, na který položíte alobal.
Upečenou rolku ostrým nožem naporcujte na plátky a servírujte.
Hodnotit recept: