Švestkový závin s marcipánem
Tenhle závin se zajímavou chutí určitě vyzkoušejte. Švestky a marcipán mu dodají šmrnc.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Z mouky, másla a smetany vypracujte hladké těsto. Rozdělte ho na dvě poloviny a z každé vyválejte plát.
Na něj do středu navrstvěte okapané nakrájené švestky, nastrouhaný marcipán a rozinky. Těsto zaviňte a okraje k sobě pevně přimáčkněte, aby se náplň při pečení neuvolnila. Potřete je rozšlehaným vejcem a pečte 30 minut v troubě předehřáté na 185 °C. Po vychladnutí nakrájejte a posypejte moučkovým cukrem.
Těsto zaviňte a okraje k sobě pevně přimáčkněte, aby se náplň při pečení neuvolnila.
Potřete je rozšlehaným vejcem a pečte 30 minut v troubě předehřáté na 185 °C. Po vychladnutí nakrájejte a posypejte moučkovým cukrem.
Hodnotit recept: