Vepřový řízek v oříškové krustě
Ochutnejte rakouskou klasiku s lískovými oříšky. Zajímavá chuť vás nezklame.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
4 ksřízek vepřový
150 gořechy lískové
5 lžičkastrouhanka
2 lžičkamouka hladká
1 ksvejce
1 špetkapepř černý mletý
1 talířsůl
příloha
100 gšpecle
1 miskakompot brusinkový
na pánev
100 hlávkaolej
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 15
1.
Řízky naklepejte, silnější okraje nařízněte, aby se plátky masa při smažení nekroutily.
2.
Vejce smíchejte se solí, část oříšků nadrťte a část nakrájejte na plátky.
3.
Oříšky smíchejte se strouhankou.
4.
Plátky masa nejdříve poprašte moukou, pak je obalte v rozšlehaném vejci a nakonec v oříškové strouhance.
5.
Smažte je v oleji po obou stranách.
Hodnotit recept: