Kyjevská kapsa
Jak dostat do dětí špenát? Zkuste ho schovat do řízku, spolu se sýrem bude chutnat skvěle.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
4 ksřízek kuřecí
200 gšpenát čerstvý
100 gsýr tavený
2 stroužekčesnek
4 polévková lžícemouka hladká
1 ksvejce
200 gstrouhanka
1 špetkakvět muškátový
1 lžičkasůl
1 špetkapepř černý mletý
příloha
100 gfazolky zelené čerstvé
na pánev
4 polévková lžíceolej
Postup přípravy
Čas přípravy: 120
Čas vaření/pečení: 20
1.
Plátky masa naklepejte. Rozmrazený špenát smíchejte s utřeným česnekem, osolte, opepřete a vždy spolu se čtvrtinou sýra položte na řízek.
2.
Ten pak přes náplň přehněte a dejte na dvě hodiny chladit, můžete ho spíchnout párátkem.
3.
Troubu zahřejte na 200 stupňů Celsia, zapékací mísu vyložte papírem na pečení.
4.
Řízkové kapsy obalte v mouce, rozšlehaném osoleném vejce a ve strouhance a pak dejte péct.
5.
Uprostřed doby pečení obraťte.
Hodnotit recept: