Medovo-ořechová roláda
Roláda plněná krémem z ořechů, medu, másla a vanilkového cukru, potřená teplou meruňkovou marmeládou. Roládu polijeme čokoládovou polevou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na potření
náplň
Postup přípravy
Vejce, med, cukr a citronovou kůru ušlehejte do pěny.
Přimíchejte mouku, mleté ořechy a vypracujte těsto.
Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a upečte dozlatova.
Teplé těsto vyklopte na čistou utěrku a papír sejměte.
Těsto i s utěrkou ihned srolujte do rolády.
Nechte asi minutu stát, roládu rozbalte, utěrku odstraňte a těsto opět zaviňte.
Mleté ořechy na náplň spařte horkým mlékem, přidejte med, máslo, vanilkový cukr a dobře ušlehejte.
Roládu naplňte krémem, zaviňte, potřete teplou meruňkovou marmeládou.
Polijte čokoládovou polevou.
Hodnotit recept: