Těstoviny se zelím a slaninou
Ideální rychlá večeře plná zelí zasytí i největší jedlíky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Ve velké pánvi nebo v kastrole rozehřejte olej a vložte do něj oloupaný a prolisovaný česnek.
Restujte asi minutu, až zavoní. Přidejte zelí zbavené košťálu a silných částí listů, pokrájené na tenké nudličky.
Opékejte ho, až zavadne. Přilijte citronovou šťávu, ochuťte solí, pepřem a kmínem a duste doměkka.
Podle potřeby můžete podlít trochou vody. Hotové zelí je měkké a lehce nazlátlé.
Mezitím nakrájejte slaninu na nudličky a v pánvi ji restujte, až pustí tuk. Ten slijte a slaninu uchovejte v teple.
Těstoviny uvařte podle návodu a asi 1/4 hrnku slité vody uchovejte.
Scezené těstoviny vmíchejte do zelí, podle potřeby doplňte scezenou vodou, vmíchejte pažitku a na talíři pokrm ozdobte opečenou slaninou.
Hodnotit recept: