Bublanina s jahodami
Rychlá, skvělá a plná ovoce. Nikdo jí neodolá a sní se během odpočinku po nedělním obědě.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
2 hrnekmouka polohrubá
1 hrstcukr krupice
6 polévková lžícevoda teplá
6 ksvejce
1 ksprášek kypřící do pečiva
0.5 hrnekmandle mleté
3 hrnekjahody čerstvé
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 25
1.
Žloutky ušlehejte s cukrem do pěny. Během šlehání přidávejte teplou vodu.
2.
Pak vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, mandle a nakonec tuhý sníh z bílků.
3.
Těsto nalijte na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, poklaďte jahodami a pečte 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Hodnotit recept: