Francouzská cibulačka
Francouzská klasika, které neodolá ani ten největší odpůrce cibule! Tahle polévka chutná fantasticky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Cibuli očistěte, přepulte a nakrájejte na proužky.
V nepřilnavém hrnci rozehřejte olej s máslem, vhoďte cibuli a po chvíli i na plátky nasekaný česnek.
Promíchejte, přiklopte a na tom nejmírnějším plamínku pečte 30 minut.
Odložte pokličku a duste dalších 20 minut. Až se začne cibule lepit ke dnu a bude krásně zkaramelizovaná, zalijte ji vývarem.
Polévku přiveďte k varu, podle chuti ji dolaďte solí a pepřem, stáhněte plamen a nechte ji 10 až 15 minut probublávat.
Pak ji nalijte do ohnivzdorných misek. Plátky chleba opečte v topinkovači, posypejte čedarem a položte na polévku.
Zapečte pod grilem v troubě.
Hodnotit recept: