Francouzská cibulačka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Francouzská cibulačka

70 min. | polévka | 910 kJ/porce | 6 porcí

Francouzská klasika, které neodolá ani ten největší odpůrce cibule! Tahle polévka chutná fantasticky.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 kgcibule kuchyňská
4 polévková lžícemáslo
4 polévková lžíceolej
4 stroužekčesnek
2 lvývar extra silný
200 gsýr čedar
6 plátekchléb bílý

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 60
1.

Cibuli očistěte, přepulte a nakrájejte na proužky.

2.

V nepřilnavém hrnci rozehřejte olej s máslem, vhoďte cibuli a po chvíli i na plátky nasekaný česnek.

3.

Promíchejte, přiklopte a na tom nejmírnějším plamínku pečte 30 minut.

4.

Odložte pokličku a duste dalších 20 minut. Až se začne cibule lepit ke dnu a bude krásně zkaramelizovaná, zalijte ji vývarem.

5.

Polévku přiveďte k varu, podle chuti ji dolaďte solí a pepřem, stáhněte plamen a nechte ji 10 až 15 minut probublávat.

6.

Pak ji nalijte do ohnivzdorných misek. Plátky chleba opečte v topinkovači, posypejte čedarem a položte na polévku.

7.

Zapečte pod grilem v troubě.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz