Skořicoví šneci s ořechovou nádivkou
Kynuté těsto ochucené citronovou kůrou, posypané ořechy, rozinkami, skořicí a hndědým cukrem. Nakrájená kolečka upečeme a pocukrujeme.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
na potření
Postup přípravy
Z droždí a trochy mléka, mouky a cukru připravte kvásek.
Do mísy prosejte větší část mouky, přidejte sůl, rozpuštěné máslo.
Ve zbylém mléce rozšlehejte vejce, cukr, citronovou šťávu a jemně nastrouhanou citronovou kůru a přidejte kvásek.
Vypracujte vláčné těsto, přikryjte je utěrkou a nechte vykynout.
Potom těsto krátce prohněťte, rozválejte na plát vysoký asi 1 cm.
Potřete ušlehaným vejcem, posypte nasekanými ořechy, rozinkami, skořicí, hnědým cukrem a srolujte.
Nakrájejte kolečka silná 2 až 3 cm, rozložte je na plech vyložený pečicím papírem.
Nechte je ještě 15 minut vykynout, potřete vejcem.
Pečte asi 10 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Nechte je vychladnout a před podáváním je pocukrujte.
Hodnotit recept: