Štrůdl s uzeným masem a zelím
Proč nevyzkoušet oblíbený závin na slaný způsob? Bude chutnat stejně dobře.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Zelí očistěte, rozčtvrťte a po vyříznutí košťálu nastrouhejte nebo nakrájejte najemno.
Přidejte oloupanou a najemno nakrájenou cibuli a sůl. Dobře promíchejte a nechte stát 2 hodiny. Pak zelí promačkejte, aby pustilo co nejvíc tekutiny, a sceďte ho. V kastrolu rozehřejte sádlo, přisypejte zelí a cukr a restujte, až je zelí měkké. Podle chuti osolte, opepřete a nechte zchladnout. Pak k němu přidejte na kostičky nakrájené uzené maso. Směsí naplňte listové těsto, zaviňte ho jako štrúdl a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30–40 minut.
Dobře promíchejte a nechte stát 2 hodiny. Pak zelí promačkejte, aby pustilo co nejvíc tekutiny, a sceďte ho.
V kastrolu rozehřejte sádlo, přisypejte zelí a cukr a restujte, až je zelí měkké.
Podle chuti osolte, opepřete a nechte zchladnout.
Pak k němu přidejte na kostičky nakrájené uzené maso.
Směsí naplňte listové těsto, zaviňte ho jako štrúdl a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30–40 minut.
Hodnotit recept: