Kuskus s paprikou a zeleninou
Tohle jídlo je snadné, lehké, rychlé a levné. A pochutnají si na něm hlavně ti, kteří nemusí maso.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
zálivka
Postup přípravy
Kuskus nasypejte do mísy a připravte podle návodu na obalu: zalijte vroucí vodou nebo vývarem, promíchejte se lžící oleje a nechte nabobtnat pod pokličkou asi 10 minut.
Mezitím omyjte hříbky (nebo žampiony), nechte je okapat a nakrájejte je na plátky.
Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno, jarní cibulku očistěte a nakrájejte na kolečka.
Papriky zbavte jádřinců a nakrájejte na proužky.
Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nakrájenou jarní cibulku a česnek.
Přidejte papriky a hříbky a lehce vše opečte. Okořeňte solí, pepřem a vegetou a duste 6 až 8 minut.
Zeleninovou směs nakonec promíchejte s připraveným kuskusem.
Servírujte s limetkovým jogurtovým dipem. Ten vyrobíte promícháním bílého jogurtu se šťávou z poloviny limetky. Kuskus chutná teplý i studený.
Hodnotit recept: