Jahodový páj
Korpus potřený krémem z uvařeného pudinku, tvarohu, ušlehaných bílků a vanilkového cukru. Zdobíme jahodami a přeléváme dortovým želé.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
náplň
Postup přípravy
Mouku prosejte se špetkou soli a přidejte na malé kousky nakrájený tuk, dále žloutek, cukr a smetanu.
Vše zpracujte na hladké vláčné těsto.
Zabalené v potravinářské fólii ho nechte asi 30 minut v chladničce.
Pak rozválejte na kulatý plát a vyložte jím formu o průměru 30 cm.
Povrch těsta propíchejte vidličkou, a aby moc nevyběhlo, dejte na něj pečicí papír a rovnoměrně ho posypte bílými fazolemi.
Předpékejte při 200 °C asi 15 minut.
Mezitím uvařte z mléka, cukru a pudinkového prášku hustý krém.
Za stálého míchání nechte mírně vychladnout.
Potom do něj vmíchejte tvaroh s ušlehaným bílkem a vanilkovým cukrem.
Z předpečeného korpusu odstraňte papír s fazolemi, nalijte na něj tvarohovou náplň.
Dopečte při 180 °C asi 20 minut. Nechte vychladnout ve formě.
Potom na povrch rozložte jahody nakrájené na plátky a potřete je dortovým želé připraveným podle návodu na obalu.
Nechte v chladničce asi 2 hodiny a můžete si pochutnávat.
Hodnotit recept: