Bramborová se zázvorem
Tahle polévka vás nejen zahřeje, ale taky postaví na nohy, pokud vás trápí nějaké nachlazení. Zázvor je ideální bojovník proti zimě i nemocem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 polévková lžícebylinky čerstvé
1 kscibule kuchyňská
1 kspetržel
1 kszázvor
1 špetkakmín římský
1 polévková lžícemáslo
1 kgbrambory
100 mlsmetana 12%
3 tobolkakardamom
900 mlvývar extra silný
1 špetkasůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 30
1.
Na másle opečte nakrájenou cibuli a přidejte koření.
2.
Krátce orestujte a zalijte vývarem. Do hrnce dejte oloupané a nakrájené brambory a nastrouhaný zázvor.
3.
Vařte, dokud brambory nezměknou. Vyjměte tobolky kardamomu, polévku rozmixujte na hladký krém a vmíchejte smetanu.
4.
Dál už nevařte. Osolte, opepřete a každou porci ozdobte bylinkami a smetanou.
5.
Podávejte s opečeným toustem.
Hodnotit recept: