Dýně plněné mletým masem
Vydlabané a předpečené dýně, naplněné směsí z cibule, rajčat, papriky, dýně a mléka. Dochutíme oregánem a směsí naplněné dýně zapečeme.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Dýně omyjte, seřízněte vršky a lžičkou vydlabeme dužninu a semínka.
Vnitřky mírně osolte a necháme odležet.
Pak lehce zapečte se lžící olivového oleje.
Nadrobno nakrájejte cibuli.
Na kostičky nakrájejte rajčata.
Mezitím na oleji opečte cibuli, přidejte papriku, rajčata a dužninu vydlabanou z dýní.
Krátce poduste, přidejte mleté maso, osolte, opepřete a ochuťte oreganem.
Směs důkladně promíchejte a poduste.
Vydlabané předpečené dýně vyrovnejte na plech vyložený pečicím papírem.
Naplňte je připravenou směsí, přiklopte seříznutými vršky.
Pečte asi 25 minut ve vyhřáté troubě.
Hodnotit recept: