Kachní stehýnka podle Haliny Pawlowské
Pečená kachní stehýnka naplněná pod kůží směsí z drůbežích jatýrek podobnou játrovým knedlíčkům nejlépe chutnají se "zelím" z kyselých jablek.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
příloha
podle chuti
Postup přípravy
Stehna osušíme, osolíme a pod kůži naplníme játrovou směsí podobnou játrovým knedlíčkům (rozmixovaná drůbeží játra, strouhanka, vajíčko, sůl, muškát, pepř).
Naplněná stehna okořeníme provensálským kořením, v pekáčku pokropíme olivovým olejem, přidáme rozkrojené cibule a česnek.
Na stehna položíme snítku rozmarýnu, překryjeme alobalem a dáme dusit při 180 – 200 °C.
Po hodině sundáme alobal, zvýšíme teplotu na 220 °C a 30 minut dopékáme, aby stehýnka získala pořádnou barvu. Podáváme s jablkovým zelím.
To připravíme tak, že jablka odjádříme, dvě oloupeme a dvě ne a nakrájíme na tenké plátky.
Na pánvi necháme zkaramelizovat med, přidáme jablka, mírně posolíme, necháme podusit, ochutíme balsamikem, přikyselíme octem a zjemníme máslem.
Hodnotit recept: