Svíčková na smetaně | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Svíčková na smetaně

320 min. | hlavní chod | 13 558 kJ | 1 kus

Poctivá česká omáčka s dobře prošpikovaným pomalu pečeným hovězím masem se hodí pro dny všední i sváteční.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
1,5 kghovězí svíčková
70 gslanina
200 gmáslo
2 ksmrkev
2 kspetržel kořenová
1 ksceler
10 kuličkapepř černý celý
2 kuličkakoření nové
2 listlist bobkový
200 mlvývar hovězí
200 mlsmetana
1 kelímeksmetana zakysaná
1 polévková lžícemouka hladká

podle chuti

sůl
pepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 300
1.

Maso očistěte, osušte a prošpikujte slaninou. Pak ho osolte a opepřete.

2.

Zeleninu oškrábejte a nastrouhejte ji na hrubém struhadle.

3.

Maso dejte do pekáče, přidejte zeleninu, koření a vše zalijte vychladlým rozpuštěným máslem. Pekáč nechte v chladu do druhého dne.

4.

Pak vše podlijte vývarem a maso se zeleninou pečte asi 5 hodin v troubě předehřáté na 170 °C.

5.

Maso vyjměte, ze zeleniny odstraňte bobkové listy a kuličky koření. Přidejte brusinky a vše rozmixujte.

6.

Smetanu smíchejte s moukou a zašlehejte ji do omáčky. Vmíchejte zakysanou smetanu a omáčku krátce povařte.

7.

Podle chuti ji ještě osolte, opepřete a přidejte šťávu z citronu.

8.

Omáčku podávejte s nakrájeným masem, knedlíkem a terčíkem (plátek citronu, brusinky a šlehačka).

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz