Zajíc na medu | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Zajíc na medu

75 min. | hlavní chod | 8 908 kJ | 1 kus

Zaječí stehna a hřbety pečené na zelenině skvěle doplňuje šťáva z medu, vína a vývaru. Měsíčky citronu ji dodají ten správný říz.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
4 kszajíc
400 gcibule kuchyňská
350 gmrkev
2 paličkačesnek
5 polévková lžíceolej olivový
50 gmáslo
125 gmed
300 mlvíno bílé
200 mlvývar kuřecí
3 listlist bobkový
2 kscitrón

podle chuti

sůl
pepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 60
1.

Cibule nakrájejte na čtvrtky, mrkev na větší kusy, stroužky česneku nechte vcelku.

2.

Stehna osolte, opepřete a opečte zprudka na oleji.

3.

Pak je vyjměte, do pekáče přidejte máslo a na něm opečte cibuli a mrkev.

4.

Přidejte med, víno, vývar, vše promíchejte, osolte a opepřete.

5.

Maso vraťte zpět a pečte ho asi 50 minut při teplotě 220 °C.

6.

V polovině pečení přidejte zaječí hřbety, měsíčky citronu, bobkový list a stroužky česneku. V průběhu pečení přelévejte maso výpekem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz