Biskupský chlebíček
Oblíbený máslový moučník plný mandlí, sušeného a kandované ovoce, můžete ještě na závěr polít čokoládovou polevou. Výsledek bude dokonalý.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
na formu
Postup přípravy
Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem a žloutky do hladké pěny.
Zašlehejte mouku, prášek do pečiva, horkou vodou spařené a nakrájené sušené ovoce, kandované ovoce i plátky mandlí a nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků.
Formu na biskupský chlebíček vymažte máslem, vysypejte plátky mandlí a strouhaným kokosem.
Těsto nalijte do dvou třetin formy a pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 45 minut.
Chlebíček nechte vychladnout a před podáváním ho zasypejte moučkovým cukrem.
Náš tip: Biskupský chlebíček můžete na závěr polít čokoládovou polevou (200 g hořké čokolády rozpusťte ve vodní lázni a vmíchejte 50 ml smetany ke šlehání).
Hodnotit recept: