Odlehčená rybí polévka
Pokud držíte dietu nebo vám třeba jen není lhostejné, kolik kalorií má jídlo, které jíte, přijde vám možná vhod recept populárního výživového poradce Petra Havlíčka.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Rybí hlavu očistíme, zbavíme žaber, očí, rozsekneme na dvě půlky a vložíme do většího hrnce.
Přidáme kořenovou zeleninu nastrouhanou nebo nakrájenou na nudličky, přilijeme studenou vodu, osolíme a uvaříme doměkka (asi půl hodiny).
Mezitím mlíčí nebo jikry z ryby očistíme, omyjeme ve studené vodě, dáme do rendlíku, přidáme špetku soli, lžičku másla a uvaříme doměkka (asi 10 až 15 minut).
Uvařenou rybí hlavu vyjmeme z polévky, maso z ní obereme, zbavíme kostiček a drobně nasekáme. Zeleninu můžeme v polévce rozmixovat, aby vznikla krémová konzistence.
Do polévky přidáme nakrájené rybí maso, uvařené jikry a mlíčí, okořeníme muškátovým květem a lžící petrželky.
Těsně před podáváním zlepšíme chuť mlékem a žloutkem.
Podáváme s nasucho opečenými kostkami celozrnného toustového chleba.
Hodnotit recept: