Odlehčený bramborový salát podle šéfkuchaře Radka Davida
Do vynikajícího salátu s jablky se klasická hutná majonéza nedává. Nahrazuje jí zakysaná smetana nebo žloutky utřené s olivovým olejem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Brambory uvařte ve slupce doměkka, nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
Cibuli nakrájejte najemno a před přidáním do salátu ji spařte. Zajistíte tak, že se bude salát pomaleji kazit.
Kořenovou zeleninu očistěte, uvařte v osolené vodě, nechte vychladnout a nakrájejte na malé kostky.
Mražený hrášek blanšírujte, aby se neztratila jeho zářivá barva.
Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a v případě, že budete chtít použít žloutky na zálivku, oddělte je. Bílek, okurky a jablka nakrájejte na malé kostky.
Všechny suroviny dejte do mísy, podle chuti osolte a opepřete a promíchejte se zálivkou podle vašeho výběru.
Zálivka 1: V misce rozmačkejte vařené žloutky a rozetřete je s olivovým olejem. Na dokyselení použijte lák ze sterilovaných okurek.
Zálivka 2: Suroviny promíchejte se zakysanou smetanou. Na dokyselení použijte také lák z okurek, klasický ocet nebo vinný ocet.
Hodnotit recept: