Pikantní stehýnka
Stehýnka marinovaná ve víně s pokrájenou feferonkou a obalovaná v těstíčku s mandlovými lupínky. Podáváme s bramborovým salátem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Kuřecí stehýnka omyjte, osušte a osolte.
Vložte do mísy, přidejte pokrájenou feferonku a všechno zalijte vínem.
Stehýnka nechejte několik hodin (nejlépe 3) odležet.
Žloutky smíchejte s moukou a se 100 ml bílého vína, kterým jste zalili maso, a vypracujte hladké těstíčko.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
Smíchejte s mandlovými lupínky a přimíchejte do těstíčka.
Stehýnka po marinování ve víně obalte v připraveném těstíčku.
Smažte je na oleji.
Podávejte s bramborovým salátem nebo bramborovou kaší.
Hodnotit recept: