Pikantní stehýnka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pikantní stehýnka

30 min. | hlavní chod | 5 795 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Pikantní stehýnka

Stehýnka marinovaná ve víně s pokrájenou feferonkou a obalovaná v těstíčku s mandlovými lupínky. Podáváme s bramborovým salátem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkasůl
1 ksfeferonka červená
100 mlvíno bílé
150 gmouka hladká
2 ksvejce
30 glupínky mandlové
8 kskuřecí stehno

podle potřeby

olej

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 15
1.

Kuřecí stehýnka omyjte, osušte a osolte.

2.

Vložte do mísy, přidejte pokrájenou feferonku a všechno zalijte vínem.

3.

Stehýnka nechejte několik hodin (nejlépe 3) odležet.

4.

Žloutky smíchejte s moukou a se 100 ml bílého vína, kterým jste zalili maso, a vypracujte hladké těstíčko.

5.

Z bílků ušlehejte tuhý sníh.

6.

Smíchejte s mandlovými lupínky a přimíchejte do těstíčka.

7.

Stehýnka po marinování ve víně obalte v připraveném těstíčku.

8.

Smažte je na oleji.

9.

Podávejte s bramborovým salátem nebo bramborovou kaší.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 963,8kJ 5 794,6kJ
Bílkoviny 18,3g 110g
Tuky 3,2g 19,5g
Sacharidy 4,6g 27,7g
Cholesterol 82,3mg 495mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz