Krokety z tresky
Kroketky z rozmačkané tresky, brambor, cibule, žloutků a sněhu. Ochutíme petrželovou natí. Smažíme dozlatova a podáváme s čerstvou zeleninou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kscibule kuchyňská
1 svazeknať petrželová
1 lžíceolej
1 špetkasůl
3 ksvejce
4 ksbrambory
450 gtreska
1 špetkapepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 10
1.
Najemno nasekejte cibuli.
2.
Brambory oloupejte a uvařte.
3.
Tresku uvařte, vidličkou rozmačkejte.
4.
Přidejte cibuli, 3 žloutky, nastrouhané brambory a sekanou petrželovou nať.
5.
Směs osolte, opepřete a promíchejte.
6.
Přidejte sníh ušlehaný z bílků.
7.
Vše zpracujte. Z hmoty rukou vytvarujte oválné krokety.
8.
Na horkém oleji je osmažte dozlatova. Podávejte s čerstvou zeleninou.
Hodnotit recept: