Cizrnová pomazánka
Pomazánka z rozmixované cizrny, sezamové pasty, česneku a cibule, dochucená citronovou šťávou. Podáváme s arabským chlebem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kscibule kuchyňská
1 špetkasůl
1 lžíceolej olivový extra panenský
1 hrstnať petrželová
2 lžícešťáva citronová
250 gcizrna konzervovaná
3 stroužekčesnek
4 kschléb arabský
50 gpasta sezamová tahini
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
2.
Přidejte sezamovou pastu (můžete vynechat), citronovou šťávu, sůl, sekaný česnek a cibuli a opět rozmixujte na hladké pyré.
3.
Když je směs příliš tuhá, přilijte ještě trochu scezené šťávy z cizrny.
4.
Cizrnovou směs podávejte pokapanou olivovým olejem, posypanou petrželovou natí a nejlépe v kombinaci s arabským chlebem.
Hodnotit recept: