Čokoládové otisky
Vynikající a snadné cukroví z křehkého těsta zjemněného smetanou je kakaovou variací na oblíbené husarské knoflíky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
těsto
Postup přípravy
Mouku s kakaovým práškem prosejte do misky. V druhé míse vyšlehejte šlehačem máslo s cukrem do pěny.
V druhé míse vyšlehejte šlehačem máslo s cukrem do pěny. Postupně při menší rychlosti zašlehejte žloutky, přilévejte smetanu a přidejte dřeň z vanilkového lusku.
Po částech vmíchejte mouku s kakaem a vypracujte těsto.
Tvarujte z něj kuličky (asi 2 lžičky těsta na 1 kuličku) a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Do každé kuličky vytvořte buď palcem, nebo obrácenou vařečkou se silnější rukojetí dostatečně hluboký důlek.
Část sušenek můžete naplnit libovolnou - zavařeninou. Pokud je budete po upečení plnit krémem nebo čokoládou, nechte sušenky bez náplně.
Pečte je v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 minut.
Hodnotit recept: