Mandlové koláčky
Pokud je stihnete nechat uležet, nebudete litovat. Krásně totiž zvláční.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
Postup přípravy
Smíchejte mouku, cukr, mleté mandle a vanilkový cukr.
Přidejte tresť, máslo a mléko a vytvořte těsto.
Vyválejte válečky o průměru asi 3 cm. Nechte je ve fólii ztuhnout v lednici nebo mrazáku, pak nožem odkraujte plátky silní 5 mm a rozestupem je naskládejte na plech.
Potřete je mlékem a pečte při 180 stupních Celsia asi 15 minut.
Na krém nasekejte čokoládu a spolu s máslem ji rozpusťte.
Vmíchejte Salko a polevu nechte ztuhnout v lednici.
Sušenky k sobě slepujte krémem a povrch ozdobte voňavou čokoládovou polevou.
Hodnotit recept: