Losos s houbovou omáčkou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Losos s houbovou omáčkou

40 min. | hlavní chod | 2 768 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Losos s houbovou omáčkou

Losos obležený bylinkovým máslem a opečený na olivovém oleji, přelitý houbovou omáčkou dochucenou smetanou a koňakem. Podáváme s těstovinami.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
100 gmáslo bylinkové
4 porcelosos
4 lžíceolej olivový

omáčka

1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
2 lžícekoňak
20 ghouby sušené
30 gmouka hladká
30 gmáslo
4 lžícesmetana

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 20
1.

Plátky lososa z obou stran dobře osolte a opepřete.

2.

Obložte je bylinkovým máslem a opečte na olivovém oleji.

3.

Připravte houbovou omáčku. Sušené houby propláchněte a uvařte doměkka.

4.

Z másla a mouky připravte světlou jíšku, kterou zalijte vývarem z hub.

5.

Povařte a přidejte uvařené houby.

6.

Omáčku dochuťte solí, smetanou a koňakem.

7.

Podávejte například s těstovinami a ozdobte koprovou natí.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 1 350,2kJ 2 768kJ
Bílkoviny 13,3g 27,3g
Tuky 26,7g 54,6g
Sacharidy 4,4g 9,1g
Cholesterol 10,2mg 21mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz