Bác
Kynuté těsto se škvarky, česnekem, majoránkou a natrouhanými bramborami. Na plechu posypeme mákem a polejeme sádlem. Pečeme dozlatova.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Do trochy vlažného mléka rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek.
Do zadělávací mísy vsypejte mouku, přidejte sůl, kvásek, vejce, olej.
Poté přidejte umleté nebo nadrobno nasekané škvarky, podle chuti prolisovaný česnek, pepř a majoránku.
Přilijte mléko a z přísad vypracujte hladké těsto, do kterého zapracujte nastrouhané brambory.
Těsto nechte ne teplém místě vykynout.
Plechy vymažte sádlem a vysypejte mákem.
Těsto rozdělte na dvě poloviny, vyválejte dva pláty a položte je na plech.
Potřete je rozpuštěným sádlem a posypete mákem.
Upečte ve vyhřáté troubě dozlatova.
Hodnotit recept: