Bleskový švestkový koláč
Podzim a švestky jdou krásně dohromady. A nemáme na mysli slivovici. Tenhle bleskový koláč chutná znamenitě a hodí se nejen jako zákuse ke kávě.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Švestky nakrájejte na co nejtenčí plátky. Těsto seřízněte do čtverce a vložte ho do formy.
Ze zbytků těsta vyrobte ozdobné kroucené okraje, které přilepíte ke korpusu vodou.
Na dno korpusu nasypejte strouhanku smíchanou se skořicí.
Na ni natřete pudink a pak vedle sebe hustě naskládejte plátky švestek.
Zasypejte je skořicovým cukrem a nalámanými snítkami rozmarýnu, okraje těsta potřete žloutkem.
Dejte péct při 200 °C asi 20 minut. Před podáváním posypejte moučkovým cukrem.
Hodnotit recept: