Podzim a švestky jdou krásně dohromady. A nemáme na mysli slivovici. Tenhle bleskový koláč chutná znamenitě a hodí se nejen jako zákuse ke kávě.
Autor receptu: Redakce
Švestky nakrájejte na co nejtenčí plátky. Těsto seřízněte do čtverce a vložte ho do formy.
Ze zbytků těsta vyrobte ozdobné kroucené okraje, které přilepíte ke korpusu vodou.
Na dno korpusu nasypejte strouhanku smíchanou se skořicí.
Na ni natřete pudink a pak vedle sebe hustě naskládejte plátky švestek.
Zasypejte je skořicovým cukrem a nalámanými snítkami rozmarýnu, okraje těsta potřete žloutkem.
Dejte péct při 200 °C asi 20 minut. Před podáváním posypejte moučkovým cukrem.
Hodnotit recept:
Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.
Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.
Obsahuje | 100g | 1 porce |
Energie | 0kJ | 0kJ |
Bílkoviny | 0g | 0g |
Tuky | 0g | 0g |
Sacharidy | 0g | 0g |
Cholesterol | 0mg | 0mg |
Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.
Aerobik | -- |
Běh | -- |
Plavání | -- |
Sex | -- |
Jízda na kole | -- |
Tanec | -- |
Žehlení | -- |
Rukolová polévka s kozím sýrem
Pečené kuře s bylinkovou nádivkou
Plněný krůtí řízek Romana Pauluse
Pravý vídeňský řízek podle Jaroslava Sapíka
Slané muffiny se sýrem cottage