Kuře s tymiánem
Vynikající alternativa k pečené svatomartinské huse, kterou si můžete dopřát i tehdy, když si hlídáte linii. Chutná vážně skvěle!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kskuře
6 stroužekčesnek
1 polévková lžícemáslo
1 ksvývar
4 snítkatymián čerstvý
2 polévková lžíceolej
1 lžičkasůl
1 lžičkapepř černý celý
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 60
1.
Kuře osolte a opepřete.
2.
Stroužky česneku prolisujte a smíchejte s olejem.
3.
Kuře touto směsí důkladně potřete (i zevnitř), dejte ho do pekáčku a podlijte vývarem.
4.
Pečte asi hodinku, pak přidejte tymián a kuře dopečte.
Hodnotit recept: