Slepice s kaštany
Pokud chcete něco trochu dietnějšího,než je husa nebo kachna,zkuste slepici. V kombinaci s kaštany chutná zajímavě.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Kaštany nařízněte a pečte je při 180 °C 10 minut. Pak je oloupejte a dejte na 25 minut do vroucí vody.
Třetinu dejte stranou, zbytek pokrájejte na kostičky.
Dvě jablka také nakrájejte na kostky. Jablka a kaštany smíchejte s pokrájenými bylinkami, dobře osolte a dejte do dutiny slepice.
Nohy svažte, otvor můžete zašít. Dvě lžíce másla dejte do pekáče, zbytek nacpěte slepici pod kůži.
Až se máslo v pekáči zahřeje, opečte na něm slepici z obou stran.
Přidejte jablka a zbylé kaštany, podlijte trochou vody a pečte asi hodinu při 180 °C.
Hodnotit recept: