Kuře plněné houbami
Kuře plněné houbami smíchanými s žemlí, cibulí, cremefine a petrželkou. Podáváme na listech salátu s plátky rajčat.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Žemli namočíme do studené vody, vymačkáme a dáme stranou.
Kuře opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme a opepříme.
Houby očistíme, případně odkrojíme spodní část třeně a nakrájíme na proužky.
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme.
Petrželku opláchneme, osušíme, lístky otrháme od stonků a nasekáme.
Ve velké pánvi rozehřejeme rostlinný krém, přidáme houby a cibuli a při střední teplotě opékáme, dokud se všechna tekutina neodpaří.
Přendáme do mísy, přidáme žemli, petrželku a cremefine, dobře promícháme a ochutíme solí a pepřem.
Houbovou nádivkou po lžičkách naplníme kuře a otvor uzavřeme párátkem nebo kuchyňskou nití.
Kuře pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 90 minut.
Kuře rozdělíme na porce a podáváme obložené listy salátu a kousky rajčat.
Hodnotit recept: