Špagety s chřestem a smetanou
Jsou rychlé, snadné a výtečné. Třeba s chřestem vám určitě zachutnají.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Špagety uvařte v osolené vodě, sceďte je a nechte okapat.
Chřest omyjte, ale loupat ho nemusíte, pouze odlomte nebo nožem odřízněte dřevnatou část (asi 1 až 2 cm od spodního konce.
Výhonky svažte nití, postavte je do vyššího hrnce s vroucí osolenou vodou tak, aby hlavičky zůstaly nad hladinou, a vařte asi 4 minuty.
Mezitím v jiném kastrůlku přiveďte k varu smetanu s prolisovaným česnekem.
Vařený chřest slijte, dobře okapaný nakrájejte na kratší špalíky a spolu se strouhaným parmazánem ho promíchejte se smetanou.
Omáčku ochuťte solí a opatrně ji smíchejte se špagetami.
Hodnotit recept: