Fantastický čokoládový koláč
Tenhle koláč plný čokolády si zamilujete raz dva. A nemusíte se nechat přemlouvat. Chutná božsky!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
náplň
těsto
Postup přípravy
Mouku smíchejte s prosátým kakaem, cukrem a solí. Přidejte na kostičky pokrájené máslo a vše promíchejte.
Do základu vmíchejte žloutky vyšlehané se smetanou a vanilkovým extraktem.
Těsto zabalte do fólie a uložte do chladničky. Zhruba po 1 hodině z něj vyválejte na pomoučeném válu kruh větší, než je forma, kterou použijete.
Do formy s pečicím papírem na dně těsto přeložte, po stranách ho prsty vytlačte až k okrajům a zarovnejte.
Naplněnou formu uložte do mrazničky asi na 30 minut.
Zchladlé těsto vyjměte, na dně ho propíchněte vidličkou a překryté alobalem pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut.
Upečený korpus nechte zchladnout a mezitím připravte náplň.
Čokolády rozlámejte na kousky, přidejte máslo a vše zalijte smetanou přivedenou k bodu varu. Zamíchejte a vyčkejte, až se čokoláda rozpustí.
Poté vše vyšlehejte ruční metlou a nakonec vmíchejte likér.
Náplň nalijte na korpus a vše uložte do druhého dne do chladničky, náplň musí ztuhnout.
Před servírováním povrch koláče posypte kakaem a přizdobte bylinkami.
Hodnotit recept: