Vegetariánská pizza
Můžete na ni použít hotovou omáčku i koupené těto, ale to domácí bude chutnat přímo božsky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
náplň
těsto
Postup přípravy
Droždí rozmíchejte ve 200 ml vlažné vody, a až se začnou tvořit bublinky, vlijte kvásek do mísy s moukou, solí a olejem.
Zpracovávejte za přidávání dalších asi 200 ml vlažné vody, až vznikne hladké pružné těsto.
Poprašte ho moukou a nechte v míse kynout asi hodinu.
Mezitím připravte omáčku na pizzu: opečte na oleji nadrobno nasekanou cibuli, vsypejte bylinky a vlijte rajský protlak s troškou vody. Podle chuti osolte a opepřete. Z vykynutého těsta vyválejte placku, přeneste ji na plech vyložený pečicím papírem a potřete rajskou omáčkou. Poklaďte na kolečka nakrájenými cuketami, celými olivami a posypejte sýrem. Pečte při 220 °C asi 15 minut. Ješte horkou pizzu posypejte natrhanou rukolou.
Provařte a nechte zchladnout.
Z vykynutého těsta vyválejte placku, přeneste ji na plech vyložený pečicím papírem a potřete rajskou omáčkou.
Poklaďte na kolečka nakrájenými cuketami, celými olivami a posypejte sýrem. Pečte při 220 °C asi 15 minut.
Ješte horkou pizzu posypejte natrhanou rukolou.
Hodnotit recept: