Polenta ai funghi | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Polenta ai funghi

35 min. | hlavní chod | 2 344 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Polenta ai fungi

Houby opečené na oleji s petrželkou a česnekem, zalité vínem. Houbovou směs smícháme s polentou a gorgonzolou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkapepř černý mletý
200 gpolenta instantní
500 ghřiby čerstvé
1 svazeknať petrželová
1 špetkasůl
1 lžícešťáva citronová
1 lmléko
125 mlvíno suché bílé
150 gsýr gorgonzola
2 lžíceolej olivový
2 stroužekčesnek

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 15
1.

Houby otřeme kuchyňským papírem, případně odkrojíme spodní část třeně a houby nakrájíme na tenké plátky.

2.

Rozehřejeme olej a opečeme v něm při vysoké teplotě houby.

3.

Přidáme petrželku a česnek a krátce opečeme.

4.

Zalijeme vínem, ochutíme pepřem a solí a při střední teplotě nezakryté povaříme asi 10 minut.

5.

V hrnci ohřejeme mléko, osolíme a po částech přidáváme polentu.

6.

Stále mícháme, aby se nevytvořily žmolky, a zakryté pak ještě asi 5 minut vaříme.

7.

Gorgonzolu nakrájíme na kostičky.

8.

Gorgonzolu s houbami vmícháme do polenty, dochutíme a podáváme.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 455,5kJ 2 344,4kJ
Bílkoviny 4,4g 22,4g
Tuky 5,3g 27g
Sacharidy 10,9g 56,2g
Cholesterol 9,3mg 48mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz