Hruškový nákyp | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Hruškový nákyp

Hruškový nákyp

Těstoviny pokladené hruškami a přelité směsí z cukru, citronové šťávy, vanilkového cukru, skořice a mléka. Zapečený nákyp přeléváme hruškovou šťávou s vínem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
1 špetkasůl
1 kscitrón
1 lžícecukr krystal
1 kghruška
1 balíčekcukr vanilínový
250 mlmléko
250 gnudle široké
4 ksvejce
5 gskořice mletá
75 gcukr moučka

poleva

1 lžičkašťáva citronová
100 mlvíno bílé

na formu

50 gmáslo

Postup přípravy

Čas přípravy: 45
Čas vaření/pečení: 45
1.

Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a poduste ve vodě s cukrem.

2.

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.

3.

Sceďte je a promíchejte s rozpuštěným máslem.

4.

Hrušky sceďte a zachyťte šťávu.

5.

Polovinu nudlí dejte do zapékací mísy vymazané tukem.

6.

Navršte na ně hrušky a přikryjte je zbylými nudlemi.

7.

Vejce ušlehejte s cukrem moučkou, s citronovou šťávou, s vanilkovým cukrem a mletou skořicí.

8.

Směs nařeďte mlékem a dobře promíchejte.

9.

Těstoviny s hruškami přelijte vaječnou směsí a upečte ve vyhřáté troubě.

10.

Scezenou šťávu smíchejte s vínem a s citronovou šťávou a nákyp jí před podáváním přelijte.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 657,3kJ 11 980,2kJ
Bílkoviny 3,5g 63,2g
Tuky 4,3g 79g
Sacharidy 25,4g 462,5g
Cholesterol 75,5mg 1 375,8mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz