Oravská kapustnica s klobásou
Tahle typická slovenská polévka je jednou z nejoblíbenějších a není divu. Skvěle chutná, je plná zdravých ingrediencí a po bouřlivém večírku vás zaručeně dostane znova na nohy.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Sušené houby, vepřové maso, klobásu uvaříme v mírně osolené vodě. Po 30 minutách přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu a kysané zelí.
Když jsou všechny suroviny uvařené doměkka, přidáme jíšku, kterou připravíme z oleje, mouky a cibule. Přilijeme vodu z kysaného zelí a ještě povaříme dalších deset minut.
Dochutíme pepřem, majoránkou a česnekem, který jsme rozetřeli se solí. Uvařené maso a klobásu pokrájíme a dáme do polévky.
Hodnotit recept: